Polędwiczka z dorsza atlantyckiego na parze

ryba na parze

Ostatnio w moim menu więcej ryb, także czas na kolejną, ale następne przepisy, które mam w planie będą już mięsne, miedzy innymi klopsiki i schab nadziewany owocami suszonymi. Przeplotę je śniadaniami i kolejnymi deserami. Także nie martwcie się, będzie różnorodnie. Chwilę zejdzie zanim dawni stali czytelnicy zorientują się, że wróciłem i mnie znów znajdą oraz pojawię się w wyszukiwarkach. Mam nadzieję, że stanie się to szybko. Dawajcie znać w komentarzach, jeżeli wróciliście po latach do mnie.

ile czasu robić ryba w parowarze

Polędwiczka z dorsza atlantyckiego na parze

Trudność:BeginnerCzas przygotowania: 15 Czas gotowania: 25 Czas łącznie: 40 Porcje:2 porcjeKalorie:562 kcal

Kiedyś ktoś mi napisał, że kwiaty jadalne to mój znak rozpoznawalny w blogosferze kulinarnej i tak już zostało do tej pory. Lubię jak dania wyglądają ładnie. Tym bardziej, że chcę pokazywać, że jedzenie na parze nie musi być nudne i mdłe, ważne są przyprawy. Może wyglądać lepiej, niż gotowane innymi technikami. Czasami przeglądam zdjęcia na insta z #naparze i jak widzę pierś z kurczaka plus rzucona obok marchew, wszystko bez przypraw i ktoś tam pisze “pyszny obiad na parze”, to nie chcę mi się wierzyć, że to tej osobie smakuje.

Składniki :

  • Przyprawy :

Instrukcja przygotowania składników gotowanych na parze:

  1. Dorsza atlantyckiego polewamy sokiem z połowy cytryny, posypujemy pieprzem cytrynowym i i ziołami kuchni polskiej.
  2. Quinoa płuczemy na sitku z małymi oczkami pod wodą i przekładamy do pojemnika na ryż lub pojemnika odpornego na wysokie temperatury.
  3. Quinoa ukłądamy na pierwszym poziomie, pojemnik zalewamy wrzątkiem 0,5 cm powyżej jego poziomu, dodajemy łyżkę oliwy z oliwek i mieszamy. Włączamy urządzenie do gotowania na parze na 25 minut.
  4. Rybę układamy na papierze do pieczenia w drugim pojemniku parowaru. Dokładamy pojemnik po 5 minutach, żeby ryba gotowała się 20 minut
  5. Instrukcja przygotowania pozostałych składników:

  6. Gruszkę obieramy i kroimy na kawałki.
  7. Camembert kroimy w trójkąty.
  8. Do roszponki dodajemy gruszkę, camemberta, dynię deserową i porzeczki. Wszystko polewamy sokiem z połowy cytryny i przyprawiamy pieprzem kolorowym.
Słowa kluczowe:camembert, dorsz, dynia, gruszka, obiad, oliwa z oliwek, parowar, porzeczki czerwone, przepis na parze, quinoa, roszponka, ryba, sok z cytryny

Mam nadzieję, że wypróbujecie przepis i zaczną pojawiać się komentarze na nowym blogu, tak jak dostawałem dużo wiadomości na Parowar Faceta, że robicie dania z moich przepisów i jesteście zadowoleni.

Pozdrawiam i smacznego

Adam

Fakty żywieniowe

Porcje 2


Ilość na porcję
Kalorie 562
% Dzienna wartość *
Tłuszczy Całkowicie 19g30%
Węglowodanów Całkowicie 47.5g16%
Błonnik pokarmowy 5.5g22%
Białko 49.5g99%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *