Tak jak pisałem wczoraj, będzie więcej ryb. Ostatnio wypróbowałem pewnie z 10 różnych, ale to dopiero były testy, do finalnych przepisów jeszcze trochę potrzeba czasu. Wspominałem też o regularności, że będę nad nią pracował, to nie znaczy codzienne wpisy, ale będę się starał na pewno kilka w miesiącu nowych wrzucać. Na razie nie ma mnie w wyszukiwarkach google po zmianie adresu, ale niedługo mam nadzieję, czytelników znów będzie bardzo dużo jak kiedyś. Trzymajcie kciuki za moją wytrwałość, bo to najważniejsze, żeby nowe wpisy powstawały i Was na nowo inspirowały.


Pstrąg tęczowy gotowany na parze
To jest setny obiad na blogu. Tak się złożyło, że je najczęściej robię. Na pewno to się nie zmieni bardzo, ale z innych kategorii dań też na pewno będą nowości.
Składniki :
Przyprawy :
Instrukcja przygotowania składników gotowanych na parze
- Pstrąga polewamy połową oliwy z oliwek i skrapiamy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
Rybę przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem kolorowym, pieprzem cytrynowym, rozmarynem, tymiankiem i estragonem. - Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kawałki. Przyprawiamy je kardamonem.
- Pstrąga układamy na papierze do pieczenia na pierwszym poziomie parowaru.
- Ziemniaki układamy na drugim poziomie, również na papierze do pieczenia.
- Urządzenie do gotowania na parze zalewamy wodą i włączamy je na 25 minut.
- Do mixu sałat dodajemy drugą połowę oliwę z oliwek, jogurt naturalny, bazylię, natkę pietruszki, sumak oraz szczypior. Wszystko mieszamy.
- Gdy parowar się wyłączy przekładamy wszystko na talerz, dodajemy pomidorki cherry, przyprawiając je pieprzem świeżo mielonym.
Instrukcja przygotowania pozostałych składników :
Podanie dania :
Jak zawsze czekam na Wasze komentarze i opinie jak wypróbujecie przepis.
Pozdrawiam i Smacznego
Adam
Porcje 2
- Ilość na porcję
- Kalorie 698
- % Dzienna wartość *
- Tłuszczy Całkowicie 30.5g47%
- Węglowodanów Całkowicie 56g19%
- Błonnik pokarmowy 5g20%
- Białko 52g104%
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.